Matematik

Matematik

13. marts 2020 af AVelling (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvor mange forskellige 5-cifrede lige tal kan man lave ud af cifrene 1, 2, 3, 4 og 5, når hvert ciffer skal bruges netop én gang?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2020 af Moderatoren

Har du prøvet dig frem?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af AMelev

Du skal have både et 5. ciffer og et 4. ciffer og et 3. ciffer og et 2. ciffer og et 1. ciffer.
Dvs. du bruge multiplikationsprincippet eller alternativt et tælletræ.

Da tallet skal være lige, skal sidste ciffer være 2 eller 4, så antal valgmuligheder er n5 = 2
Så er der 4 muligheder tilbage til 4. ciffer, så n4 = 2 
osv.

Antal muligheder i alt er så N = n1 · n2 · n3 · n4 · n5


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.