Fysik

Opgaver med gitterligningen

13. marts 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har disse opgaver, og jeg ved ike helt hvordan man gør :(


Svar #1
13. marts 2020 af Ladora (Slettet)


Svar #2
13. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Har lavet opg 1 og 2, mangler opg 3, som jeg er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af mathon

                \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{\underline{opgave 3:}}\\&\textup{gitterkonstant:}&d=\frac{2\cdot \lambda }{\sin(\theta _2)}=\frac{2\cdot \left ( 510\cdot 10^{-6}\; mm \right )}{\sin(27.32\degree)}=0.002589\; mm\\\\&\textup{streger pr. mm:}&N= \frac{1\; mm}{0.002589\;\frac{ mm}{streg}} =386\; \textit{streger}\\\\\\&\textup{maksimalt antal ordner:}&n_{max}=\left \lfloor \frac{d}{\lambda } \right \rfloor=\left \lfloor \frac{2589\; nm}{510\; nm } \right \rfloor=5 \end{array}


Skriv et svar til: Opgaver med gitterligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.