Matematik

Opgave med hjælpemidler

13. marts 2020 af Hellefriss2 - Niveau: A-niveau

Opgaveformulering:

I 2001 fandt amerikanske og canadiske forskere, at sammenhængden mellem den oplevende temperatur og den aktuelle temperatur ved forskellige vindhastighed, det såkaldte ''Windchill indeks'', kan beskrives ved:

f(t,v)=13,3+0,62*t-13,95*v^{0,16}+0,486*t*v^{0,16},

a) Bestem f(-5,20) og forklar betydningen af værdien.

b) Bestem den vindhastighed, der ved en temperatur på -3C giver et ''Windchill indeks'' på -10C

Håber at der er nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2020 af peter lind

a) sæt t = 5 og v=20 og sæt det ind i formlen. Beregn

b) løs ligningen -10 = f(-3, v)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Indsæt t = -5 og v = 20 i udtrykket for f.

f(-5, 20) = .... Dette betyder at når den aktuelle temperatur er -5oC og vinden blæser med 20 m/s, så opleves det som om at temperaturen er ....oC

b)

Løs ligningen

-10 = 13,3 + 0,62*(-3) - 13,95*v0,16 + 0,486*(-3)*v0,16


Svar #3
13. marts 2020 af Hellefriss2

#2

Mange tak for jeres hjælp, men kan det passe at i opgave a er det lig med -2.20 og i opgave b er det v=7.88?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg får f(-5,20) = -16,3 og v = 7,88


Svar #5
13. marts 2020 af Hellefriss2

#4

Jeg får f(-5,20) = -16,3 og v = 7,88

Tak, nu har jeg også fundet fejlen. Jeg har glemt at sætte t=-5.

Hvad fortæller værdien i opgave a:)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

At når den aktuelle temperatur er -5oC og vindhastigheden er 20 m/s, så opleves det som om temperaturen er -16,3oC.


Skriv et svar til: Opgave med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.