Matematik

Misforståelse af sum af vektorer

14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har opgaven her men jeg forstår den ikke helt.

vektor a er (4,2)

vektor b er (-1,6)

vektor c er (4,7)

ikke sandt eller gør jeg det forkert?

Se vedhæftede

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}&\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 4\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\7 \end{pmatrix}\\\\&\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\7 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 4\\2 \end{pmatrix}\\\\&\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\5 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2020 af ringstedLC

Vektor a og vektor c er aflæst korrekt, men om vektor b, skal der gælde:

\begin{align*} \vec{b}+\vec{a} &= \vec{c} \\ \vec{b} &=\vec{c}-\vec{a} \\\vec{b} &= \binom{?}{?} \end{align*}


Svar #3
14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

\binom{4}{7} -\binom{4}{2} = \binom{0}{5}


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2020 af mathon

Bemærk den geometriske addition (parallellogram).


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2020 af AMelev

Se FS side 11 (47).

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Misforståelse af sum af vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.