Matematik

Matematik

15. marts 2020 af Saa343f (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvor mange minutter er  [1 - 4del]  af et døgn?  360    minutter. 
29. Facit som decimaltal.


30. Facit som decimaltal.
Omregn:
31.      45 L =  
32.      3081m =  3,081    km På et krydstogtskib var  [2 over 5]  tyskere,  [1 fourth]  englændere og  [1 over 10]  danskere. Resten var hollændere. 33. Hvor stor en brøkdel udgør hollænderne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2020 af ringstedLC

1. 

\begin{align*} \frac{1}{4}\cdot 24\text{ timer} &= 6\text{ timer} \\ 6\text{ timer} &= 6\cdot 60\text{ min.}=360\text{ min.} \end{align*}

32. 3081 m = 3.081 km

33. På skibet er der brøkdelen x hollændere:

\begin{align*} \frac{2}{5}+\frac{1}{4}+\frac{1}{10}+x &= 1 \\ x &= 1-\frac{2\cdot 4}{5\cdot 4}-\frac{1\cdot 5}{4\cdot 5}-\frac{1\cdot 2}{10\cdot 2} \\ x &= \frac{20}{20}-\frac{8-5-2}{20} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.