Fysik

Lyd

16. marts 2020 af pointless (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mennesker kan høre frekvensområdet fra 20 Hz til 20 kHz. 

Angiv hvor mange dekader dette område dækker.

Hvad betyder det og hvad er svaret? Pls hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{20\cdot 10^3}{20}\;\left ( \frac{Hz}{Hz}=1 \right ) &= 10^3 \end{align*}

Det vil sige, at vi kan høre en frekvens, der er 1000 gange (3 dekader) højere end den laveste frekvens som vi kan høre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2020 af ringstedLC

#1 fortsat:

\begin{align*} \log(10^3) &= 3 \text{ (dekader)} \end{align*}


Skriv et svar til: Lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.