Matematik

Omkreds af en Ellipse/Oval???

16. marts 2020 af angool - Niveau: 8. klasse

Hej, er der en formel for omkredsen af en oval/ellipse?

Jeg ved at man skal bruge 2 radiusser/diameter, og jeg kender den korte radius. Den er 15.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2020 af ringstedLC

Du skal kende både a og b. Vedhæft et billede af opgaven.


Svar #3
18. marts 2020 af angool

Hej, jeg kender ikke b, men jeg skal vist selv beregne den.

her er billedet:

Vedhæftet fil:opg 3.5 billede.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2020 af ringstedLC

#0: Ja, men den behøver du ikke med de oplysninger, der er givet.

3.5 Du kan bestemme de blå cirkelbuer på samme måde som i 3.4.


Svar #6
13. april 2020 af angool

Ok tak, jeg har fundet ud af det. Det var en stor hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2024 af hejsamatematik

Hej kan du give udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2024 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{R\o de cirkelbuer}:\frac{v\cdot 2\,\pi\,R}{360} &= \frac{60\cdot \cancel{\,2\,}\,\pi\cdot{\color{Red}30}}{\cancel{360}}= \frac{1800\,\pi}{180}=10\,\pi \\\\ \textup{Bl\aa \;cirkelbuer}:\frac{x\cdot 2\,\pi\,r}{360} &= \frac{120\cdot 2\,\pi\cdot{\color{Red}15}}{360}=... \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2024 af SuneChr

Tråden er oprettet for godt 41/2 år siden.
Overskriften: Ellipse/Oval er uheldig. En ellipse og en oval vil ikke, normalt,
kunne fremstilles med samme ligning.
Ellipsen er veldefineret, og ovalen kan være sammensat af flere ligninger.
I nærværende opgave er ovalen sammensat af cirkelbuer og ikke elliptisk.
Den ultimative formel for en ellipses omkreds er givet ved "The Perfect Formula" i tråden # 1,
som er et elliptisk integral af 2.'den orden.


  


Skriv et svar til: Omkreds af en Ellipse/Oval???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.