Matematik

Matematik

18. marts 2020 af Asmuseee - Niveau: 7. klasse
Jeg har fået en opgave der lyder sådan
En pyramide har en kvadratisk grundflade, hvor sidelængden er 12,3 m.
Rumfanget af pyramiden er 2978,7 m3.

Beregn pyramidens højde.

Men jeg har svært ved at finde en Formel for pyramidens højde

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af oppenede

Slå rumfangsformlen op og indsæt de kendte tal, hvormed kun h er ubekendt. Isoler h (eller hvilket symbol der end bruges for højden).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af mathon

       \small \begin{array}{lllll} \textup{Rumfangsformel:}&V_{pyr}=\frac{1}{3}\cdot h\cdot G\\\\\textup{og du har:} &2978.7\; m^3=\frac{1}{3}\cdot h\cdot \left (12.3\; m \right )^2\\\\&2978.7\; m^3=\frac{1}{3}\cdot h\cdot151.29\; m^2\\\\&h=\frac{3\cdot \left ( 2978.7\; m^3 \right )}{151.29\; m^2}=\frac{3\cdot 2978.7}{151.29}\cdot \frac{m^3}{m^2}\\\\&h=59.066\; m \end{array}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.