Matematik

Funktion med to variable - ligning for tangentplan

18. marts 2020 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået stillet den vedhæftede opgave. Er der nogen der kan hjælpe mig med b)?

Tak på fohånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2020 af peter lind

se formel 196 side 33 i din formelsamling


Svar #3
18. marts 2020 af SofieAmalieJensen

#2

se formel 196 side 33 i din formelsamling

super, den har jeg fået lavet. Kan du så hjælpe mig på vej med c) også?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2020 af mathon

      \small \small \begin{array}{llllllll} \textup{cirkel:} & 0.1x^2 - 0.8x+0.1y^2=0.9 \\\\ & x^2-8x+y^2=9 \\\\ & \left (x^2 -2\cdot x \cdot 4+4^2 \right ) - 4^2+(y-0)^2=9 \\\\ & (x-4)^2+(y-0)^2 = 9+4^2 \\\\ & (x-4)^2+(y-0)^2 = 5^2 \end{array}


Svar #5
19. marts 2020 af SofieAmalieJensen

Er der nogen der kan hjælpe med c)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. marts 2020 af mathon

LATEX er 'nede':

                     0.1x2 - 0.8x + 0.1y2 = 0.9

                     x2 - 8x + y2 = 9

                     (x - 4)2 - 42 + y2 = 9

                     (x - 4)+ (y - 0)2 = 9 + 16

                     (x - 4)+ (y - 0)= 52


Svar #7
19. marts 2020 af SofieAmalieJensen

#6

LATEX er 'nede':

                     0.1x2 - 0.8x + 0.1y2 = 0.9

                     x2 - 8x + y2 = 9

                     (x - 4)2 - 42 + y2 = 9

                     (x - 4)+ (y - 0)2 = 9 + 16

                     (x - 4)+ (y - 0)= 52

Nåå okay nu forstår jeg, mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2022 af Planteelsker

Jeg er igang med samme opgave, og forstå ikke opg. b. Hvordan ved jeg hvad z_0 er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2022 af mathon

#8

                     P=(x_o,y_o,\mathbf{{\color{Red} z_o}})=(0,0,\mathbf{{\color{Red}0}})


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2022 af Planteelsker

Mange tak!


Skriv et svar til: Funktion med to variable - ligning for tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.