Kemi

Hvordan fortynder man 93% sprit til 70%?

19. marts 2020 af 1984bxnl (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der mon kloge hoveder der kan hjælpe med at forstå beregningen her?
Jeg vil gerne fortyndet en den.93% sprit til 70%, men hvordan er mængden af 93% sprit og vand hvis jeg ønsker en total volumen på 1L på 70%?? Jeg ser en masse formler med stofmængde og molaritet.

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2020 af mathon

massefylde af
                          90% ethanol er 0.82228 kg/L

                          70%  ethanol er 0.87186 kg/L

   ligning:
                          V·ρ90·0.90 = (1 L)·ρ70·0.70

                          V = V(1 L)·ρ70·0.70)/(ρ90·0.90)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}\textup{det er bedre} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2020 af mathon

korrektion:
                                            V = (1 L)·ρ70·0.70)/(ρ90·0.90)


Svar #4
20. marts 2020 af 1984bxnl (Slettet)

Så volumen er 0,8246L denatureret sprit, som fyldes op til 1L mærket? På forhånd tak!

Skriv et svar til: Hvordan fortynder man 93% sprit til 70%?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.