Matematik

Stamfunktion som går gennem et bestemt punkt

19. marts 2020 af Mads256 - Niveau: A-niveau

Hej jeg er meget forvirret over denne opgave. Den siger:

"En funktion f er givet ved

f(x) = 4x3 - 9x2 + x + 2

a) Bestem den stamfunktion til f, der går gennem punktet (2, 3)"

Men har en funktion ikke kun én stamfunktion? Og den stamfunktion for funktionen f, som jeg har fundet, går ikke gennem det punkt (2, 3).

Jeg har forresten fået stamfunktionen for f til at være: F(x) = (4x^4)/4 - (9x^3)/3 + (x^2)/2 + 2x, men den går ikke gennem det punkt. Er der flere forskellige stamfunktioner til én funktion?

Vedhæftet fil: Opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af peter lind

Når F(x) er en stamfunktion til f(x) er F(x)+k hor k er en konstant også en stamfunktion til f(x). Tilpas k så den stemmer med det givne


Svar #2
19. marts 2020 af Mads256

Okay så. Jeg har fået y værdien til at være -2 ved x = 2, så for at komme op vil punktet (2, 3), skal jeg så bare så F(x) + 5? Altså jeg lægger 5 til min stamfunktion for at komme fra -2 til 3 på y-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2020 af Capion1

Løs ligningen:
x4 - 3x3 + 1/2x2 + 2x + k = 3
ved at indsætte x = 2
Tilføj så k til dén stamfunktion du fandt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2020 af peter lind

#2 ja


Skriv et svar til: Stamfunktion som går gennem et bestemt punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.