Fysik

Hvilken acceleration får klodsen ned ad skråplanet

20. marts 2020 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

En klods på et glat skråplan med hældningen 30 grader påvirkes af tyngdekraften 170 N

c) Hvilken acceleration får klodsen ned ad skråplanet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af mathon

Tegn en skitse.

Benyt: vinklen mellem to linjer er lig med vinklen mellem to andre linjer hver især vinkelret på de to førstnævnte.

                \small a=g\cdot \sin(30\degree)  


Svar #2
20. marts 2020 af XXXX121221

Forstår ikke helt hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2020 af mathon

                \small a=g\cdot \sin(30\degree)=(9.82\; \tfrac{m}{s^2})\cdot \tfrac{1}{2}=4.91\; \tfrac{m}{s^2}  


Skriv et svar til: Hvilken acceleration får klodsen ned ad skråplanet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.