Matematik

Sammenhængen mellem vægten og tykkelsen af æggeskal :-)

21. marts 2020 af mulmul12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig ? :-)

Sammenhængen mellem vægten af en fugls æg og tykkelsen af æggeskallen kan beskrives ved 
modellen 
y = 0,0513 · x^(0.456)
hvor y er tykkelsen af æggeskallen, målt i mm, og x er vægten af ægget, målt i gram. 
a) Hvor tyk er skallen på et æg, der vejer 150 gram?

jeg har prøvet at bruge CAS men ved ikke om det er rigtigt.

 solve(y=0.0513*150^(0.456),y) ? y=0.503982


b) Løs ligningen
0.0513 * x^(0.456)=0.3 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2020 af peter lind

b) divider med 0,0513 på begge side af lighedstegnet og opløft ligningen i potensen 1/0,456


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem vægten og tykkelsen af æggeskal :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.