Matematik

Benyt modellen til at bestemme den årlige stigning

22. marts 2020 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik. Opgaven skal løses vha. TI Nspire.

I en model antages det, at der er en lineær sammenhæng mellem den gennemsnitlige vægt af danske kvinder og tiden (målt i år fra start af måleperioden). Det oplyses, at den gennemsnitlige vægt af danske kvinder med 1,4 kg over en 5-årig periode.

a) Benyt modellen til at bestemme den årlige stigning i den gennemsnitlige vægt af danske kvinder.

b) Bestem, hvor lang tid der skal gå, før den gennemsnitlige vægt af danske kvinder er vokset med 4 kg.

Håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2020 af ringstedLC

En lineær sammenhæng er på formen:

\begin{align*} Gv(t) &= at+b \\ Gv(t) &= at\;,\;b=0 \end{align*}

a) Stigningen er a.

b) 

\begin{align*} Gv(t)=4 &= at \\ t &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2020 af AMelev

Skulle der ikke have stået "... at den gennemsnitlige vægt af danske kvinder er steget med 1,4 kg over en 5-årig periode."?
Væn dig til at lægge et billede af opgaven op, i stedet for at skrive af, så fejl og mangler undgås.

Se FS side 13. Den formel skrives også tit som a=\frac{\Delta y}{\Delta x}, hvor Δx og Δy er hhv. x- og y-tilvækst.


Svar #3
22. marts 2020 af Benjamin0101

#0

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik. Opgaven skal løses vha. TI Nspire.

I en model antages det, at der er en lineær sammenhæng mellem den gennemsnitlige vægt af danske kvinder og tiden (målt i år fra start af måleperioden). Det oplyses, at den gennemsnitlige vægt af danske kvinder vokser med 1,4 kg over en 5-årig periode.

a) Benyt modellen til at bestemme den årlige stigning i den gennemsnitlige vægt af danske kvinder.

b) Bestem, hvor lang tid der skal gå, før den gennemsnitlige vægt af danske kvinder er vokset med 4 kg.

Håber i kan hjælpe :-)


Svar #4
22. marts 2020 af Benjamin0101

#2

Skulle der ikke have stået "... at den gennemsnitlige vægt af danske kvinder er steget med 1,4 kg over en 5-årig periode."?
Væn dig til at lægge et billede af opgaven op, i stedet for at skrive af, så fejl og mangler undgås.

Se FS side 13. Den formel skrives også tit som a=\frac{\Delta y}{\Delta x}, hvor Δx og Δy er hhv. x- og y-tilvækst.

godt du lige sagde det. der skulle stå vokser med...


Skriv et svar til: Benyt modellen til at bestemme den årlige stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.