Fysik

Beregn farten

23. marts 2020 af Goten (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg forstår simpelthen ikke opgave b i denne fysikopgave.

Hvordan skal jeg udregne farten, hvis jeg ikke kender energien, som den rammer læreren med? Er det bare svaret fra opgave a, som jeg skal indsætte i formlen for kinetisk energi for at finde farten?

Tak på forhånd.


Svar #1
23. marts 2020 af Goten (Slettet)

Skal jeg bruge formlen Emek=Epot?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Epot = m*g*htag

b)

Duelortens mekaniske energi er Epot fra spm. a. Idet den rammer læreren i hovedet er noget af denne energi omdannet til kinetisk energi, men der stadig noget potentiel energi tilbage (da lærerens hoved er 2m over fortovsniveauet). Altså

Epot fra før = ½*m*v2 + m*g*hlærer  <=>

v = √[ (Epot fra før - m*g*hlærer)/(½m) ]  <=>

v = √[ 2g(htag - hlærer) ]


Skriv et svar til: Beregn farten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.