Fysik

Beregn bølgelængden af den udsendte stråling

24. marts 2020 af frejahk99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået det her spørgsmål: 

Et kobberatom har to tilstande med energierne 3,82 eV og 1,39 eV. Når kobberatomet henfalder, udsendes der stråling.

Beregn bølgelængden af den udsendte stråling.

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal gribe der spørgsmål an, håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af mathon

Hvordan beregner du fotonenergi?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2020 af mathon

                      \small \lambda =\frac{h\cdot c}{\Delta E}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllllllll}&h=6.6260700\; J\cdot s&&&c=2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s}&&&h\cdot c=1.98644\cdot 10^{-25}\; J \cdot m\\\\\\&h=4.1355668\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s&&&c=2.99792\cdot 10^{17}\; \; \frac{nm}{s}&&&h\cdot c=1239.84\; eV \cdot nm \end{array}


Skriv et svar til: Beregn bølgelængden af den udsendte stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.