Matematik

Vinkel mellem linje og x akse

25. marts 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe mig med vedhæftet opgave. Appreciate it all 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2020 af janhaa

l: y = 4x + 2

tan(a) = 4

a = arctan(4) = 76o


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af janhaa

m: y = -2x - 0,5

tan(b) = -2

b = arctan(-2) + 180o = 116,6o


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Om en vinkel, v, mellem en linje givet ved y = ax + b og førsteaksen (x-aksen) gælder følgende sammenhæng: tan (v) = a. Vinklen mellem to linjer l og m beregnes som v = |vl -vm|, hvor vl og vm er linjernes vinkler med x-aksen. Vinklerne skal regnes med fortegn.
Vinklen v mellem to linjer med hældningstallene al og am beregnes som
v = |arctan al - arctan am|.
Beregn så vinklen med x-aksen for linjen l, og dernæst for linjen m.
Dernæst findes vinklen mellem linjerne ved at beregne den numeriske værdi af differensen mellem de to vinkler:


Svar #4
25. marts 2020 af Elninoo

Tusind tak til begge to 


Skriv et svar til: Vinkel mellem linje og x akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.