Matematik

Matematik

26. marts 2020 af Millesørensen123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

   

Solopgang 7:25 
Solnedgang 18:49

1. Hvor lang tid har solen været oppe? 
 

2. Hvis Solen nu først stod op igen kl. 8:04, hvor længe har det så været nat? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af janhaa

1)

11 t + 24 min

2)

den klarer du...


Svar #2
26. marts 2020 af Millesørensen123 (Slettet)


Solopgang 7:25 
Solnedgang 18:49

. Hvis Solen nu først stod op igen kl. 8:04, hvor længe har det så været nat? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll} 1.& \underline{7\textup{:}25 -18\textup{:}49}\\&7\textup{:}25-18\textup{:}25=&11\;\textup{timer}\\&18\textup{:}25-18\textup{:}49=&\underline{24 \; \textup{minutter}}\\&&11\textup{ timer} \; 24\textup{ minutter} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llll} 2.& \underline{8\textup{:}04 -18\textup{:}49}\\&8\textup{:}04-18\textup{:}04=&10\;\textup{timer}\\&18\textup{:}04-18\textup{:}49=&\underline{45 \; \textup{minutter}}\\&&10\textup{ timer} \; 45 \textup{ minutter} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2020 af janhaa

#2


Solopgang 7:25 
Solnedgang 18:49

. Hvis Solen nu først stod op igen kl. 8:04, hvor længe har det så været nat? 

13 t og 15 min


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

I princippet kan man trække klokkeslet fra hinanden på samme måde som man plejer at trække fra, dog med en enkelt lille finte:

Man starter fra højre og trækker minutenere fra minutenere. Hvis man ikke kan det, så "låner" man fra minuttierne. Så har man 10 mere at gøre godt med og minuttierne har 1 mindre. Så gentager man med minuttierne, men hvis man skal "låne" for man kun 6 at gøre godt med, mens timeenerne mister 1. Og så fortsætter man på samme måde. Man kan bruge samme metode, hvis der forså er angivet sekunder.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.