Matematik

Hjælp til matematik

26. marts 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

En linje l har ligningen y = -2x +1 

linjen l er tangent til grafen for funktionen f(x) = x2 + bx + c i punktet P(1,f(1)). 

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal gør rede for, at f´(1) = -2 og f (1) = -1 

Desuden er jeg i tvivl om hvordan jeg skal bestemme tallene b og c


Svar #1
26. marts 2020 af maria2016

Det er uden hjælpemidler 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2020 af Capion1

P er fælles punkt for linjen og parablen.
Linjen har hældningskoefficienten - 2
Derfor er f '(1) også - 2
Løs nu:
f '(1) = 2·1 + b = - 2
   og
f (1) = 12 + b·1 + c = - 1 


Svar #3
26. marts 2020 af maria2016

I facit står der at b = -4 og c= 2 

Men ved ik hvordan


Svar #4
26. marts 2020 af maria2016

Tusind tak Capion1


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.