Matematik

funktioner

28. marts 2020 af Elvira2009 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg forstår overhovdet ikke hvordan jeg skal gøre her.

opgaven

Producenten bag Sofaen, salling A/S, har udviklet en ny seng ved navn MIE. Det er meningen, at den nye model MIE skal erstatte modellen sofaen. Det oplyses, at sammenhængen mellem pris og afsætning på MIE bestemmes af prisfunktionen p(x) = -0,5x+700, hvor x angiver afsætning i styk og p(x) salgspris pr. styk. Omkostninger i forbindelse med produktion og salg af den nye seng, MIE, består af variable enhedsomkostninger (VE) på 300 kr. og kapacitetsomkostninger (faste omkostninger) på 35.000 kr I forhold til produktion af MIE oplyses det, at man i salling A/S som minimum producerer 75 enheder af en ny model. Samtidig kan en vigtig leverandør ikke levere træ til mere end 720 enheder MIE

- Opstil relevante funktioner, på baggrund af informationerne, , som du kan bruge til at undersøge relevante forhold i forbindelse med lancering af sengen MIE

- foretag relevante udregninger. det kan fx. være.
overskudsmaksimering
nulpunkter
skæringspunkter og eller uligheder
foretag en funktionanalyse af fx funktionen for dækningsbidrag
osv 

i excel, graftegner


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2020 af AMelev

Afsætning x, 75 ≤ x  ≤ 720
Stk.pris/kr p(x) = -0,5x + 700
Omsætning/kr S(x) = p(x)·x = ....
Omkostninger/kr O(x) = 300·x + 35000
Dækningsbidrag D(x) = (p(x) - 300)·x = S(x) - 300·x
Fortjeneste/kr F(x) = S(x) - O(x) = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af Caroline6219

Hey, fandt du nogensiden ud af opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af AMelev

Ja, da. Læs #1 og gå i gang.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.