Matematik

hjælp til Matematik

29. marts 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig 

En linje l har ligningen y = -2x +1 

linjen l er tangent til grafen for funktionen f(x) = x2 + bx + c i punktet P(1,f(1)). 

jeg er i tvivl om hvordan jeg skal bestemme tallene b og c. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2020 af janhaa

f(1)=1+b+c=-1\\ \\ f'(x)=2x+b=y=-2x+1

y(1) = -2+1=-1


Svar #2
29. marts 2020 af maria2016

Janhaa i facit står der at b er -4 og c er 2. Men ved ik hvordan de har fået til dette


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2020 af Euroman28

Er det hele opgaven? Eller mangler der ikke nogle oplysninger?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2020 af janhaa

 f ' (x) = 2x + b = -2

P = (1, -1)

y(-1) = -2+1 = -1

f ' (1) = 2+b =  -2

 b = -4

f(x) = x2 - 4x + c og f(1) = -1

1 - 4 + c  = -1

c = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2020 af Euroman28

Det fremgik heller ikke af den oprindelig post at punktet hed (1,-1). Men godt den blev løst :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
29. marts 2020 af maria2016

Der står kun det her 

En linje l har ligningen y = -2x +1 

linjen l er tangent til grafen for funktionen f(x) = x^2 + bx + c i punktet P(1,f(1)). 

Desuden gør rede for at f´(1) = -2 og f(1) = -1, den har jeg løst. 

Men ved ik hvordan jeg skal bestemme tallene b og c. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. marts 2020 af janhaa

#6

Der står kun det her 

En linje l har ligningen y = -2x +1 

linjen l er tangent til grafen for funktionen f(x) = x^2 + bx + c i punktet P(1,f(1)). 

Desuden gør rede for at f´(1) = -2 og f(1) = -1, den har jeg løst. 

Men ved ik hvordan jeg skal bestemme tallene b og c. 

 f ' (x) = 2x + b = -2

P = (1, -1)

y(-1) = -2+1 = -1

f ' (1) = 2+b =  -2

 b = -4

f(x) = x^2 - 4x + c og f(1) = -1

1 - 4 + c  = -1

c = 2


Svar #8
29. marts 2020 af maria2016

Tusind tak for hjælpen Janhaa. 

Ved du om jeg har løst denne opgave rigtig, hvor jeg skal gøre rede for at f´(1) = -2 og f(1) = -1, 

f´(1) = 2*1 + b = -2 og f(1) = 1^2 + b*1 + c= -1 


Skriv et svar til: hjælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.