Matematik

Bestem differentier for flere funktioner

30. marts 2020 af KatinkaNielsen - Niveau: B-niveau

Jeg håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave. I Filen er der et billede af opgaven 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2020 af janhaa

a) f ' (x) = 6*5cos(6x-2)

b) g ' (x) = 5*3sin(5x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2020 af AMelev

                                           
Se FS side 23 (126) Du kan tjekke med dit CAS-værktøj.

f '(x) = 5·(sin(6x - 2))' = 5·sin'(6x - 2)·(6x - 2)' = 5·cos(6x - 2)·6 = ...

Opg. c) er faktisk ikke B-pensum, da den indre funktion ikke er lineær, men princippet er det samme.
h'(x) = x' + sin'(x3 + 5)·(x3 + 5)' = 1 + cos(x3 + 5)·3x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}d.&p{\,}'(x)=\frac{1}{\cos^2(6x)}\cdot 6=\frac{6}{\cos^2(6x)}=6\cdot (1+\tan^2(6x)) \end{array}


Skriv et svar til: Bestem differentier for flere funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.