Matematik

Bestem den værdi af k, der gør, at funktionen bliver kontinuert

02. april 2020 af petbau - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave:Funktionen f er givet ved:

f(x) ={x2 + 3   x<0

       {k            x>= 0

Bestem den værdi af k, der gør, at funktionen bliver kontinuert.

Jeg forstår "kontinuet" som en funktion, der er sammenhængende.

x2 + 3 er en parabel med benet op ad i anden kvadrant, da x<0. Den skærer ikke y-aksen. Hvis k = 3 og x>= 3, så giver det en vandret linje med start i 3 på y-aksen og så en vandret linje i første kvadrant.

værdien af k = 3

Er det korrekt??

                                              


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af mathon

    Ja.


Svar #2
02. april 2020 af petbau

Tak mathon,og det gør ikke noget for definitionen af "kontinuert" at funktionen har et knæk i punktet (0,3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2020 af mathon

Når hældningstallet er det samme for begge grafer, er der tale om en jævn/kontinuert overgang og ikke om et 'knæk'.


Svar #4
02. april 2020 af petbau

Okay, tak


Skriv et svar til: Bestem den værdi af k, der gør, at funktionen bliver kontinuert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.