Matematik

Kombinationer ved træk af 5 kort

02. april 2020 af Luk3248 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har et problem med min matematik opgave. Opgaven er skrevet sådan

Jørgen er normalt mest til ”Brætspil” men er også lidt en korthaj. Han trækker fem kort fra et alm. sæt kort (52 kort uden joker)

 a. Hvor mange forskellige kombinationer af kort kan han trække?

 Med tilbagelægning? 

 Uden tilbagelægning

b. Hvor mange kombinationer består af 5 røde kort?

 Med tilbagelægning 

Uden tilbagelægning 

Tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2020 af janhaa

a)  med tilbakel:

525

uten tilbakel:

52C5 = 2 598960


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2020 af PeterValberg

a)

uden tilbagelægning:   Bestem K(52, 5) 

med tilbagelægning:    525

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. april 2020 af Luk3248 (Slettet)

hej peter, er lidt i tvivl, hvad mener du med bestem K?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2020 af PeterValberg

b) 

uden tilbagelægning skulle jeg mene, at det er: K(26,5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2020 af PeterValberg

#3 K(n,r) er måden, hvorpå man bestemmer antal kombinationer
     af r elementer udtrukket af n mulige (uden tilbagelægning), - formlen er:

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

der er flere notationsformer for dette, så jeg forstår godt forvirringen

K(n,r) .... altså K(52,5)
nCr ..... 52C5
Cn,r  ... altså C52,5

eller som binomialkoefficient

\binom{n}{r} ..... altså i dette specifikke tilfælde   \binom{52}{5}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2020 af janhaa

#3

hej peter, er lidt i tvivl, hvad mener du med bestem K?

\binom{52}{5}=\frac{52!}{5!*47!}


Svar #7
02. april 2020 af Luk3248 (Slettet)

Kan du evt. lave udregningen med facit, fordi jeg er lidt tabt på den der, og det er en relativ vigtig opgave iforhold til mit standpunkt, det okay hvis ikke, men jeg kunne virkelig godt bruge det og tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2020 af PeterValberg

#7

Nej, den må du selv klare, - vi kan pege dig i den rigtige retning, ikke lave opgaven for dig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
02. april 2020 af Luk3248 (Slettet)

Nå okay, men tusind tak for hjælpen alligevel


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2020 af PeterValberg

ellers prøv at kigge forbi frividen.dk eller webmatematik.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2020 af Soeffi

#0. Er der tale om ordnede eller uordnede stikprøver? Se evt. https://www.regneregler.dk/kombinatorik-stikproever...


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. april 2020 af Soeffi

#0. a...

Med tilbagelægning:

   rækkefølgen har betydning: 525380.204.032

   rækkefølgen uden betydning: (52 - 1 + 5)!/((52 - 1)!·5!) = 91.675.584

Uden tilbagelægning:

   rækkefølgen har betydning: 52!/(52 - 5)! = 311.875.200

   rækkefølgen uden betydning: 52!/((52 - 5)!·5!) = 2.598.960


Skriv et svar til: Kombinationer ved træk af 5 kort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.