Matematik

Hjælp til linjens ligning!

03. april 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj! Jeg har denne opgave, og ved ikke helt hvordan man gør :o Nogen som kan hjælpe? :o


Svar #1
03. april 2020 af Ladora (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2020 af mathon

Q er skæringen mellem l og en linje m gennem P vinkelret på l.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2020 af mathon

dvs
                \small m\textup{:} \quad y-(-1)=-\tfrac{4}{3}(x-6)

                \small \small m\textup{:} \quad y=-\tfrac{4}{3}x+7\Leftrightarrow4x+3y=21

Skæring i Q
beregnes:
                          \small \begin{array}{lllll}&\textup{solve}\left(\left\{\begin{array}{lll}3x-4y=-3\\&,\left\{x,y\right\}\\4x+3y=21 \end{array}\right. \right ) \end{array}                


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2020 af mathon

b)
         \small \small \begin{array}{llll} b) &&\left | PQ \right |=\sqrt{(3-6)^2+(3-(-1))^2}=5\\\\&\textup{cirkel:}&c\textup{:}\quad (x-3)^2+(y-3)^2=5^2\\\\\\c)&\textup{cirkelsk\ae -}\\&\textup{ring med }l \textup{:}&(x-3)^2+\left(\frac{3}{4}x+\frac{3}{4}-3\right)^2=5^2\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} -1\\7 \end{matrix}\right.\quad \textup{med koordinerede }\quad y=\left\{\begin{matrix} 0\\6 \end{matrix}\right.\\\\&\textup{sk\ae ringspunkter: }&S_1(-1,0)\;\;\;\;S_2(7,6) \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til linjens ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.