Matematik

Matematik c - Coopertest

05. april 2020 af mulmul12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.   Jeg er lidt lost med denne opgave.
Er der nogle der kan hjælpe mig finde den distance, manden kunne løbe ved testen og hvor meget er hans kondital steget? 


En Coopertest er en simpel måde at finde en persons kondital på. Testen går ud på at løbe så lang en distance som muligt på 12 minutter. 
Følgende model kan med god tilnærmelse bruges til at beskrive sammenhængen mellem kondital 
og løbedistance (på 12 min) for mænd: 
k(x) = 0,022x − 10,6
hvor k(x) er konditallet, og x er den distance, manden kan løbe (målt i meter). 
En mand gennemfører en Coopertest, og man finder konditallet 55. 
a) Bestem den distance, manden kunne løbe ved testen.

Efter nogle måneders træning gennemfører han testen igen. Han kan nu løbe 450 meter længere 
end ved den første test. 
b) Hvor meget er hans kondital steget? 

Hilsen malle :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2020 af MandenMedMangeHatte

a)

k(x) = 0,0022x - 10,6

55 + 10,6 = 0,022x

x = 65,6 / 0,022 = 2981 meter

b)

k(2981+450) = 0,022*(2981+450) - 10,6 = 64,9


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2020 af MandenMedMangeHatte

Selv tak.

Skriv et svar til: Matematik c - Coopertest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.