Matematik

Hjælp til matematik A opgave 3.D.2.24

09. april 2020 af flottelise - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave som driller mig en del jeg regnet opgave a men er tvivl om det er rigtig er der nogen som kan hjælpe mig og b er jeg også i tvivl om.

På Forhånd tak

a) Funktionen defineres:
f(x):=19*((√(−x^(2)+100*x+14400))/(65))|0≤x≤180 ? Udført
Bagefter bestemmes maksimum og minimum:
f(50) ? 38
f(0) ? 35.0769
Så bestemmes bygningens volumen:
v=π*∫((f(x))^(2),x,0,50) ? v=215638.
Dvs. bygnings volumen er 215638

Her er et billede af opgave


Svar #1
09. april 2020 af flottelise

Undskyld her er billedet


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2020 af mathon

                                  \small \begin{array}{lllll}a) &V_x=\pi\cdot \int_{0}^{180}\left (\frac{19}{65} \right )^2\cdot \left ( -x^2+100x+14400 \right )\mathrm{d}x \end{array}


Svar #4
09. april 2020 af flottelise

Jeg stadig ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Hvad forstår du ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2020 af ringstedLC

#0

Bagefter bestemmes maksimum og minimum:
f(50) ? 38
f(0) ? 35.0769
Så bestemmes bygningens volumen:
v=π*∫((f(x))^(2),x,0,50) ? v=215638.
Dvs. bygnings volumen er 215638

Generelt: Den ene integrationsgrænse for et bestemt integrale i 1. kvadrant er y-aksen; x = 0. Den anden bestemmes ved at sætte udtrykket = 0 = y.

Men det slipper du for, da f(180) = 0 i flg. betingelsen: 0 ≤ ≤ 180:

\begin{align*} f(x) &= 19 \cdot \frac{\sqrt{-x^{2}+100x+14400}}{65}\;,\;0\leq x\leq 180 \\ V &= \pi\int_{0}^{180}\bigl( f(x) \bigr)^{2}\,dx \\ \end{align}

og bemærk; opgaven indeholder en information om aksernes enhed. Derfor skal resultatet angives med en relevant enhed.


Svar #7
09. april 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen allesammen


Skriv et svar til: Hjælp til matematik A opgave 3.D.2.24

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.