Matematik

matematik - polynomier

13. april 2020 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2020 af ringstedLC

a. A(x) viser, hvordan antallet af solgte øl afhænger af salgsprisen.

b. Omsætningen er antal solgte øl ganget salgsprisen.

c. Definer og tegn O(x). Bestem ekstremum.

d. Antal indkøbte øl gange indkøbspris.

e. Fortjenesten er (salgspris - indkøbspris) ganget antal solgte øl. Definer og tegn F(x). Bestem ekstremum og sammenlign med c..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllllll} a.&\textup{afs\ae tningen }\quad \textup{\o ges med faldende stk-pris og mindskes med stigende stk-pris.} \\\\ b. & O(x)=A(x)\cdot x = (4500 - 60x)\cdot x = -60x^2 +4500x \\\\ c.& \textup{parablen } \quad \textup{vender grenene nedad og har derfor maksimum i toppunktet.} \\\\\ & O_{max}=O(\frac{-4500}{2\cdot (-60)}) \quad \textup{for stk-prisen } \quad \frac{-4500}{2\cdot (-60)} \\\\ d.& U(x) = A(x) \cdot 14 = (4500 - 60x) \cdot 14\\\\ e.& F(x) = O(x) - U(x) = -60x^2 + 4500x - (4500 - 60x) \cdot 14 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllllll} f. & F(x) := -60x^2 + 5340x - 63\,000 \\\\& g(x):=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}( -60x^2 + 5340x - 63\,000) = -120x + 5340 \\\\& \textup{solve}\left( -120x + 5340=0,x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: matematik - polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.