Matematik

Biminioal

13. april 2020 af sabri32 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp søges til denne form for opgave om biminioal


Svar #1
13. april 2020 af sabri32 (Slettet)

vedhæftet her


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2020 af Capion1

Det hedder binomial.
Figuren kaldes et regulært tetraeder.
Hver af de fire sider formodes at have lige sandsynlighed = 1/4 for at indtræffe.
a)  20     1/4
b)  K20 , 5(1/4)5(3/4)20 - 5


Svar #3
13. april 2020 af sabri32 (Slettet)

Tusind tak dog forstår jeg ikke b. Kan det passse at b giver 0,96


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2020 af Capion1

# 3
b)  0,2023...
Man kan sige, at slås tetraedret 20 gange, vil en bestemt af siderne sandsynligvis indtræffe 1/4 af gangene.
Det passer jo også meget godt med den beregnede sandsynlighed.


Svar #5
13. april 2020 af sabri32 (Slettet)

perfekt er bare tvivl om hvordan udregning skal sættes op. kan dette være rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2020 af Capion1

K20 , 5 = 20! / (5!·15!) = 15504
Det skal ganges med (1/4)5
og endnu ganges med (3/4)15    


Skriv et svar til: Biminioal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.