Matematik

Skibakken integralregning og parabel samt ret linje

14. april 2020 af makusx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Så jeg har vedhæftet et word-dokument, da det er nemmere end at sidde og skulle skrive hele opgaven op.
Så lige nu er jeg faktisk helt lost om hvordan jeg skal gribe opgaven an og håbede der var nogle kloge mennesker herinde som kunne hjælpe mig, med Opg 1 og Opg 1,1. Hvis i nu ikke kan åbne dokumentet sætter jeg lige sprøgsmålene ind her:

1.

For at gøre bakken mere børnevenlig, beslutter kommunens tekniske forvaltning at anlægge en 20m bred bane med en konstant hældning på 12 grader. Inden arbejdet igangsættes får en tekniker mistanke om, at den planlagte udjævning ikke kan lade sig gøre, uden at der bliver tilført jord udefra.

1.1

Har han ret? – og hvor meget jord skulle der i givet fald tilføres?

Vedhæftet fil: Skibakken.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af mathon

Ja han har ret :-)

Find først forskriften for parablen   y = ax2 + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2020 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{Eksisterende jordm\ae ngde:}&V_{\textup{eks.}} = 20\cdot \int_{0}^{45}\left ( a\cdot x^2+c \right )\mathrm{d}x \end{array}


Skriv et svar til: Skibakken integralregning og parabel samt ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.