Matematik

Ligning

14. april 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Halløj!

Jeg virkelig på bar bund her. Jeg ved ikke hvordan man skal løse de her ligninger. Er der måske nogen som kan hjælpe? :) 

tan 2x = 3,41

sin t = 0,7134


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af AMelev

tan(2x) = 3.41
Tag invers tan på begge sider. Jeg sætter v = tan-1(3.41). Tan er periodisk med peioden π, så v + p·π kan også bruges. Jf. enhedscirklen
Så har du 2x = v + p·π. Løs denne ligning mht. x.

sin(t) = 0.7134
Tag invers sin på begge sider. u = sin-1(0.7134)
Sin-ligninger har løsningerne u + 2p·π og π - u + 2p·π.  Jf. enhedscirklen


Svar #2
15. april 2020 af studineM

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.