Matematik

Nogen der kan hjælpe med matematik

15. april 2020 af Sara74 - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har brug for hjælp i opgaven a. Nogen der kan hjælpe?

Jens er bosat i København og har fa°et tilbudt et job i Sverige. Han har fa°et tilbudt en fast ma°nedsløn pa° 60000 svenske kroner (SEK). Hvis han siger ja til jobbet, skal han beskattes i Sverige. Han ønsker at

sammenligne tilbuddet med den indkomst efter skat, han har i sin nuværende stilling i Danmark. Han tjener i øjeblikket 480000 danske kroner (DKK) og betaler en indkomstskat pa° 168000 DKK om a°ret.

Hvis han vælger det svenske job og bosætter sig i Sverige, skal han betale svensk indkomstskat efter følgende regler:

Han har et personfradrag pa° 35900 SEK om a°ret.
Af den indkomst, der overstiger 35900 SEK om a°ret, skal han betale 30 procent i kommuneskat.

Af den indkomst, der overstiger 490700 SEK om a°ret, skal han betale yderligere 20 procent i statsskat.
Af den indkomst, der overstiger 689300 SEK om a°ret, skal han betale yderligere 5 procent i ekstra statsskat.

a)  Bestem, hvor mange danske kroner den svenske a°rsløn svarer til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af ringstedLC

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1952129 forklares, hvordan skatten beregnes. Men hverken her eller der, er der en valutakurs.


Svar #2
16. april 2020 af Sara74

Tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2020 af laylay12

har du lavet dennne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2020 af Julie7788 (Slettet)

Nogle som har lavet den, virkelige bleg og brug hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juni 2021 af mathon

Beregning af svensk indkomst efter skat:

     \small \small \begin{array}{llllll} 35\,900<x\leq 490\,700&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30=0.30x-10\,770\\\\&\textup{indt\ae gt efter skat:}& x-(0.30x-10\,770)=0.70x+10\,770\\\\\\ 490\,700<x\leq 689\,300&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20=\\&&0.30x-10\,770+0.20x-98\,140=0.50x-108\,910\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.5x - 108\,910)=0.5x+108\,910\\\\\\ 689\,300<x&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20+(x-689\,300)\cdot 0.05=\\&& 0.5x-108\,910+0.05x-34\,465=0.55x-143\,375\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.55x-143\,375)=0.45x+143\,375\\\\\\ \textbf{opsummeret }\\ \textup{indt\ae gt efter skat:}&s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 &\textup{for}&0\leq x\leq 35\,900 \\0.7x+10\,770&\textup{for}&35\,900<x\leq 490\,700 \\ 0.5x+108\;910&\textup{for}&490\,700<x\leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375&\textup{for}&689\,300<x \end{array}\right. \end{array}\mathrm{}


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.