Matematik

To ligninger??

16. april 2020 af Nejjegvilikke (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har lidt problmemer med denne opgave.
 

Tænker at differentiere f(x) for at finde hældning, så mangler jeg at finde hældning på g(x)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af AMelev

Opgaven:


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2020 af Mathias7878

b) Løs g'(x) = 1/2 for at finde x-værdien og indsæt den fundne x-værdi i g(x) for at finde den tilhørende y-værdi.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2020 af AMelev

b)
Tangenthældning i (x0,g(x0)) er g'(x0).
f-grafens hældning er ½ (f er jo en lineær funktion)

Når tangenten skal være parallel med f-grafen, skal de tos hældninger være ens, så g'(x0) = ½.
Løs ligningen mht. til x0, så har du 1.koordinaten til røringspunktet. Bestem derefter g(x0) for at finde 2.koordinaten til røringspunktet.

c) Bestem rumfangene Vg og Vf af omdrevningslegemerne af hhv. g-grafen og f-grafen.
Rumfanget VM af omdrejningslegemet af M er Vg - Vf.


Svar #4
17. april 2020 af Nejjegvilikke (Slettet)

Opgave b:
Jeg har fundet hvor g(x) skærer med x-aksen (de 2 punkter). Hvad så nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2020 af AMelev

#4 g'(x) er korrekt.
Du har så bestemt g'(0) og løst g(x) = 0, men det er irrelevant i denne sammenhæng. Desuden skærer grafen for g  slet ikke x-aksen, da 2 ≤ x ≤  8.
Følg anvisningerne.

#2
b) Løs g'(x) = 1/2 for at finde x-værdien og indsæt den fundne x-værdi i g(x) for at finde den tilhørende y-værdi.
#3 
b) g'(x0) = ½. Løs ligningen mht. til x0, så har du 1.koordinaten til røringspunktet. Bestem derefter g(x0) for at finde 2.koordinaten til røringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2020 af Mathias7878

For at bestemme g'(x) anvend da, at

(k \cdot x^n)' = k \cdot n \cdot x^{n-1}

og

(k \cdot x)' = k

og

(k)' = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2020 af ringstedLC

#3: c) Legemet er en drejning om y-aksen. Man kan derfor ikke beregne dets volume på den angivne måde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2020 af AMelev

#7 UPS! du har ret, det var smuttet for mig.


Skriv et svar til: To ligninger??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.