Matematik

omskrivning af differentialligningen om til et system af 1. ordens differentialligninger.

17. april 2020 af maedka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælp med at omrkive denne differentialligningen: f(t)=kx+cx'+mx'' om  til et system af 1. ordens differentialligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2020 af oppenede

lad u = x'.

Da bliver den givne ligning til:
                  f(t) = kx + cu + mu'
som med      u = x'

er førsteordensligninger svarende til andenordensligningen.


Svar #2
17. april 2020 af maedka (Slettet)

svarer det så til et system af 1. ordens differentialligning? eller er jeg helt gal på den.


Skriv et svar til: omskrivning af differentialligningen om til et system af 1. ordens differentialligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.