Matematik

Hjælp til matematik

17. april 2020 af Medine10 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, der er en opgave i matematik jeg ikke helt kan finde svaret på.

Opgaven:

I stedet for at lave sin egen opsparing, kan Lea indsætte sin
opsparing på en speciel højrentekonto i banken.
Nedenstående formel beregner, hvad Lea kan få i opsparing
efter 2 år:
A = Beløb efter 2 år
b = 4500 kr.
r = 0,048
n = 8 (2 år = 8 kvartaler)

Spørgsmål: Beregn, hvad Lea kan få udbetalt efter 2 år.

Jeg kan ikke sætte et billede af formlen ind, så her er et link hvor i kan se opgaven. (Det er opgave 9)

https://docplayer.dk/1071440-Aeu-2-matematik-problemregningsdel-dansk-udgave.html

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2020 af peter lind

A = b(1+r)n


Svar #2
17. april 2020 af Medine10 (Slettet)

Ja, men hvad skal jeg gøre med det der "n", som der står ved siden af parenteset.

Skal jeg gange det med 1,048?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2020 af ringstedLC

Nej. "n" er den potens som parentesen skal opløftes i. På lommeregneren findes en knap " y" eller noget i den retning. Test først med fx 23 = 8, og ikke 9.


Svar #4
17. april 2020 af Medine10 (Slettet)

Der står ikke "yx" på min lommeregner.

Hvordan kan jeg ellers gøre det, når "n" er 8?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. april 2020 af ringstedLC

De fleste mobiltelefoners lommeregner kan udvides til "videnskabelig", så du får flere knapper, ved at dreje telefonen. Ellers finder du en lommeregner på computeren.


Svar #6
17. april 2020 af Medine10 (Slettet)

Ok tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.