Matematik

Differentialregning - førstekoordinaten til røringspunkt (parallel med anden linje)

18. april 2020 af karl1236 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave

Jeg har en idé om hvordan den skal løses, men jeg er meget usikker, jeg håber nogen kan sige om jeg har gjort det rigtigt

Jeg har indsat skærmbillede af opgaven

Opgaven hedder:

c) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for den tangent til grafen for f, som er parallel med linjen l.

Jeg har en idé om at jeg skal differentiere ligningen for f

f´(x)=-3x^2+6x-1

Herfter indsætter jeg hældningskoefficienten fra den paralelle linje g(=2) i min y-værdi

2=-3x^2+6x-1

x= 1

Men jeg har lidt svært ved, at komme videre herfra, eller er dette blot mit facit?

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil: til spg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2020 af mathon

            \small \small \textup{L\o sningen til}\,f{\,}'(x)=2\quad \textup{er r\o ringspunktets f\o rstekoordinat}


Svar #3
18. april 2020 af karl1236 (Slettet)

Okay, tak :D


Skriv et svar til: Differentialregning - førstekoordinaten til røringspunkt (parallel med anden linje)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.