Matematik

Linje ud fra parameterfremstilling

21. april 2020 af karl1236 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har givet en opgave, som er vist på skræmbilledet

a) I opgave a har jeg udregnet koordinatsættet til til det punkt på linjen l, hvor t=2 ved at gange 2 med hhv 3 og 1

Skal jeg herefter lægge (6,5) + (6,2) eller er dette 2 forskellige faktorer, som ikke kan lægges sammen

b) Her har jeg blot i geogebra indtegnes punktet (6,5) og vektoren (6,3) og aflæse skæringspunkntet med y-aksen til (0,3)

Er det korrekt, eller skal jeg omskrive ligningen til en y=ax+b, hvor b =skæring med y-aksen


Svar #1
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

c) undersøg om vektor v er vinkelret på linjen l

hvis jeg i opgave b skal beregne en ligning for linjen l, skal jeg undersøge om denne er vinkelret på vektoren, ved at indtegne denne i geogebra

Men ud fra de opgaver jeg har lavet, so far, har jeg blot gjort som vist på skærmbilledet

Er det korrekt

På forhånd tak :D


Svar #2
21. april 2020 af karl1236 (Slettet)

Jeg fik selv løst opgaven, med lidt hjælp :)


Skriv et svar til: Linje ud fra parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.