Matematik

Udregn afstanden - vektorer

26. april 2020 af Skuls - Niveau: A-niveau

Jeg har disse to cirkler

C'1 : (x-6)'2+(y+1)'2=4

C'2 : (x+1)'2+(y-3)'2=36

Hvordan regner jeg afstanden mellem de to centre, for at vise at der ikke er kontakt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af peter lind

se formel 69 side 14 i din formelsamling


Svar #2
26. april 2020 af Skuls

Så jeg skal sætte C’1 og C’2 koordinater ind i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2020 af peter lind

ja


Svar #4
26. april 2020 af Skuls

Skal jeg så bare fortælle at afstanden mellem de to centre er 7.14 også er har jeg vist de ikke er i kontakt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2020 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2020 af ringstedLC

\begin{align*} C'1_{r}+C'2_{r}\cong \left |C'1_{centr.}C'2_{centr.}\right| &=\sqrt{(-1-6)^2+(3-(-1))^{2}} \\ \sqrt{4}+\sqrt{36} &\cong \sqrt{49+16} \\ 2+6 &\cong \sqrt{65}> \sqrt{64}=8 \\ 8 &< \sqrt{65} \end{align*}


Svar #7
26. april 2020 af Skuls

Jeg forstår ikke rigtig hvad du har forklaret? Kan du uddybe? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2020 af ringstedLC

Summen af de to radier sammenlignes med afstanden mellem centrene.

Det ses, at afstanden ikke er 7.14, hvilket jo heller ikke passer med din konklusion.

Opgaven er også besvaret i: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1955043

Du skal ikke oprette den samme opgave flere gange.


Skriv et svar til: Udregn afstanden - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.