Kemi

Blanding af syren NH4+ og NH3.

26. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg er i gang med at lave en kemi-opgave, som jeg gerne vil være sikker på at jeg har løst korrekt. Jeg har svaret på delopgave a og b, og håber jeg har svaret rigtig, ellers må i meget gerne tilføje noget ekstra. 

Men den sidste delopgave, altså c. ved jeg ikke helt hvordan jeg skal løse. Jeg håber, at en af jer vil hjælpe mig med at lave den, hvor fremgangsmåden bliver vist. 


8. Vi har en blanding af syren NH4+ og NH3. 


a. Hvad kaldes sådan en blanding?

En syre-basereaktion

b. Hvilke egenskaber har blandingen?

Ved syre-basereaktionsker en hydronoverførsel.

c. Hvordan kan man beregne pH i blandingen?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af janhaa

a) ja, acid-base reaction

b) forming salt and water

c) more info: c and V

c= n/V

and 

M = m/n


Svar #2
26. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Forstår ikke helt c'eren

Hvis vi bruger de der formler, hvordan vil vi beregne pH-værdien efterfølgende. :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a)

En buffer

b)

At pH ikke ændres særlig meget ved tilsætning af syre eller base.

c)

Med bufferligningen


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2020 af janhaa

#1

a) ja, acid-base reaction

b) forming salt and water

c) more info: c and V

c= n/V

and 

M = m/n

c)pH=pK_a - \log(\frac{NH_4^+}{NH_3})=pK_a+\log(\frac{NH_3}{NH_4^+})


Svar #5
26. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Blanding af syren NH4+ og NH3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.