Matematik

Vektor regning

26. april 2020 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej SP. Jeg er gået i stå ved denne opgave C) D) E). Jeg håber at nogle af jer kan hjælpe! :) - Opgaven er vedhæftet herunder. 

|F_t|=700N

Vedhæftet fil: C,D,E.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af Jens2111 (Slettet)

.


Svar #2
26. april 2020 af Repeno

#1

Til opgave C: Benyt formlen for normalkraften, altså FN=Ft*cos(v). Derefter kan du vha trigonometri beregne Fg eftersom Fg og Fn står vinkelrette på hinanden.

Når du skriver F_n=F_t*cos(v)

er cos(v) = cos(150) ?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2020 af Jens2111 (Slettet)

Nej, det er vinkel u du indsætter i formlen :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2020 af Jens2111 (Slettet)

Altså 32° i dit tilfælde.

Svar #5
26. april 2020 af Repeno

så 700*cos(30)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2020 af Jens2111 (Slettet)

FN=700*cos(32)

Da u=32°som kan ses lige under figur 6

Svar #7
26. april 2020 af Repeno

Okay tak - Men forstår ikke rigtig at komme videre derfra...


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.