Matematik

arealbestemmelse integration

26. april 2020 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven.

Er det rigtigt, at det bestemte integrale som jeg skal beregne for, at bestemme arealet er;

\int_{-1/2}^{2}(x^2-1-\frac{3}{2}x)dx

Jeg er i tvivl, da jeg for et negativt tal, nemlig;

-\frac{125}{48}

Har jeg gjort noget forkert? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af janhaa

A=\int_{-0.5}^2(1,5x-x^2+1)\,dx=\frac{125}{48}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2020 af peter lind

Det er den numeriske værdi af integralet


Svar #3
26. april 2020 af Warrio

Mange tak!


Skriv et svar til: arealbestemmelse integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.