Matematik

Beregne arealet

28. april 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

De har 5 meter hegn, som skal bruges som den ene side af hundegården. Hegnet vil de stille i et hjørne mellem hus og stald, så Frodo får en trekantet indhegning.  
Arealet af hundegården er givet ved funktionen:   f(x)=((1)/(2))·x·√(25-x^(2) )  ,   0<x<5
Hvor x betegner længden af siden ind mod huset (i meter).  

Argumenter for at  f(x)=((1)/(2))·x·√(25-x^(2) )    kan bruges til at beregne arealet. 

Er der nogen der tilfældigvis skulle vide dette? ved ikke hvad jeg skal svare tak på forhånd :) 

Vedhæftet fil: 20200428_180948.jpg

Svar #1
28. april 2020 af Mettes3

i facit siger de der er et tip: hvor lang er siden på to af bogstaverne 

Vedhæftet fil:20200428_182032 (1).jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2020 af peter lind

Vedlæg hele opgaven


Svar #3
28. april 2020 af Mettes3

#2 

her :) (beklager billedet kunne desvære ikke blive bedre)

Vedhæftet fil:20200428_182950 (1).jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2020 af peter lind

Find BC ved brug af pytagoras. Arealet af en retvinklet trekant er ½ * pruktetet af kateterne


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}&f{\,}'(x)=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{25-x^2}+\frac{1}{2}x\cdot \frac{1}{2\sqrt{25-x^2}}\cdot \left ( -2x \right )=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{25-x^2}-\frac{x^2}{2\sqrt{25-x^2}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2020 af mathon


Svar #8
28. april 2020 af Mettes3

#6

tror du det er svar nok på spørgsmålet at jeg indsætter det du skrev som svar? jeg er virklig glad for hjælpen tusind tak 


Skriv et svar til: Beregne arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.