Matematik

Matematik hjælp!

30. april 2020 af Coco0048 - Niveau: 8. klasse

Hej alle
Jeg har brug for hjælp, så det ville være dejligt hvis i kunne hjælpe, tak på forhånd :-)

I et sælarium har de 5 sæler og de øger bestanden med 5 sæler hvert år, indtil der er 50.

Beskriv hvordan antallet af sæler vokser. Beskriv i regneark.

Jeg har prøvet at regne den ud og jeg ved at jeg skal bruge denne funktionsforskrift: y = b · (1 + r)^x
Men jeg ved bare ikke hvilket tal jeg skal sætte ind på R, som er vækstprocenten.

b er begyndelsesværdien,
r er vækstprocenten skrevet med decimaltal,
x er antallet af vækstperioder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af Mathias7878

Du bør i stedet bruge en lineær funktion på formen y = ax+b, da antallet af sæler stiger konstant pr. år.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2020 af AMelev

Når y vokser med en fast størrelse, når x vokser med 1, er der tale om en lineær funktion. y = a·x + b

Når y vokser med en fast procent, når x vokser med 1, er der tale om en eksponentiel funktion. y = b·ax


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.