Matematik

HJÆLP! Matematik

30. april 2020 af susanneeeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man bevæger sig væk fra en lampe, så falder styrken af lyset. For en bestemt lampe kan styrken af lyset beskrives ved

y=2000*x^-2  

hvor y er styrken i lux, målt x meter fra lampen.

a)  Bestem styrken af lyset 3,0 meter fra lampen.

b)  I hvilken afstand fra lampen er styrken af lyset 100 lux?

c)  Hvor mange procent falder styrken af lyset, når afstanden til lampen øges med 30 %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af PeterValberg

a) indsæt x = 3 i forskriften
b) løs ligningen:     100 = 2000·x-2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. maj 2020 af susanneeeee (Slettet)

Hvad med C så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2020 af PeterValberg

Det fremgår af denne side < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. maj 2020 af susanneeeee (Slettet)

Ja men jeg kan stadig ikke finde ud af c 


Skriv et svar til: HJÆLP! Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.