Matematik

rettelse af omskrivning

04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hey studioved godt det er det sammen men min lære lavede fejl.

 Kan vi omskrive 5*3+4 til 15+4 ? svar----------

det kan man måske godt da 5*3=15+4=19 og 15+4=19 så ville svaret være ja.

er det korrekt det jeg laver eller


Svar #1
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

mit fejl.

 Kan vi omskrive 5*3+4 til 15+4 ? svar----------

det kan man måske vel godt da vi starter med at sige 5*3+4= 15 om til 15+4. Kan man ikke godt gøre sådan så det passer med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2020 af PeterValberg

Ja, det kan du godt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

 Kan vi omskrive 5*3+4 til 5*7?

Jeg ville gætte på et nej, men hvorfor 


Svar #4
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2020 af Moderatoren

Hvorfor gætter du på nej? 

Du har lige regnet 5*3+4 ud.


Svar #6
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Fordi 5*3=15 så kan man ikke omregne 5*3+4 til 5*7 da 5*3=15 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2020 af Moderatoren

Jeg tror, at du har ret.


Svar #8
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Kan vi omskrive x*4+1 til x*5 ?

ved ikke helt hvordan man regner den ud, hvis x*4+1 omeregnes til x*5


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2020 af Moderatoren

Du har vist kun siddet med den opgave i 2 minutter. 

Gå evt. videre til den næste opgave og vend så tilbage til den senere.

Tag at bruge lidt længere tid med opgaverne inden du spørger efter hjælp.


Svar #10
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

er gået videre med opgave 5 og den er men


Svar #11
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Kan man omskrive x*4+1 til x*5 ?

kan man ikke det eller?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2020 af PeterValberg

#11 Det kan du ikke

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvorfor er det man ikke kan det er mit. Der ligger mit problem


Svar #14
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det ikke noget medat x*4 giver sig selv med +1


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. maj 2020 af PeterValberg

Det er lidt uklart, om du med x*4 mener:   4\cdot x   eller   x^4

er det sidstenævnte, er det korrekt, at:

1^4=1\cdot 1\cdot 1\cdot 1=1

men er det den første, så er det helt galt, idet:

4\cdot 1 = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #16
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

sån der ser det ud

Vedhæftet fil:hjj.PNG

Svar #17
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

 Kan man omskrive x+4*3 til X+12?

det kan man godt men hvorfor. erdet ikke noget med at x står alene og 4*3= 12 så x+12


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. maj 2020 af PeterValberg

Det skyldes regningsarterne hieraki, altså den rækkefølge,
man skal foretage beregninger i, - multiplikation kommer
før addition....du skal altså gange 4 med 3 først og derefter
lægge x til, - derfor er:

x+4\cdot 3 = x + 12

og da du ikke kender værdien for x, kan du ikke gøre mere ved det

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #19
04. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Kan vi omskrive 6*2+3X til 6*5X?

Det kan man ikke, fordi man ganger før addition og 6*2+3= 15x= 6*5x er ikke det samme

Er svaret korrekt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. maj 2020 af PeterValberg

#19 

6·2  + 3x kan IKKE omskrives til 6·5x

Nu må du gerne lige begynde at tænke dig lidt om,
... du skal gange (multiplicere) før du lægger sammen (addere)
og du kan ikke addere regulære tal med led, der indeholder en ubekendt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 50 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.