Fysik

Sten og fjer g= 10m/s^2

05. maj 2020 af Ida1235 - Niveau: C-niveau
Hvordan løses dette?
1) antag denne antagelse er tilnærmelsesvis til stede for stenen. Angiv ved hjælp af den mekaniske energibesparelse, et udtryk for stenens sluthastighed.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af janhaa

v=\sqrt{2gh}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2020 af SF2020 (Slettet)

Det må være den mekaniske energibevarelse, der er tale om ;) 

Epot=Ekin 

mgh=0.5 m v^2

v^2=ghm/0.5m=2gh

v=sqrt(2gh)


Skriv et svar til: Sten og fjer g= 10m/s^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.