Matematik

bold 2

05. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

(B) i et spil kan vi udregne antal point sådan: 

A: gange 3 med antal krydser

B: Læg a resultatet til 5

angiv disse udregninger ved at skrive et regneudtryk med x.

antal point= 3x+5

Hvis x=6er dette regneudtryk 3*6+5 men hvordan kom man frem til det udtryk 3*6+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af PeterValberg

Seriøst ???

Du har ganske rigtigt fundet frem til sammenhængen
mellem antallet af krydser (x) og antallet af point

antal point= 3x+5

Du skriver derefter:

 Hvis x=6 er dette regneudtryk 3*6+5 

Hvordan kan du være i tvivl om, at du bare har indsat 6 på x's plads ? 

men hvordan kom man frem til det udtryk 3*6+5

Du har da selv (?) løst opgaven, så du må da vide, hvordan du har gjort det....tænker jeg 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

I nogle spil kan vi udregne antal  point når vi kender antal krydser. . Vi lader x stå for antal krydser. (a) I et  spil kan vi udregne antal point sådan:

Læg antal krydser til 10.

Gang resultatet med 4.

Hvilke(t)af regneudtrykkene (1) og (2) angiver disse udregninger?

(1) 10+x*4

(2) (10+x) *4

er det ikke (2)


Svar #3
05. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2020 af PeterValberg

#2 Jo, det er (2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvorfor er det (2) og ikke (1)

Svar #6
05. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det pga. Parenteserne

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2020 af PeterValberg

#6 Ja, det er pga. parenteserne, - i udtrykket (2):

(10+x)\cdot 4

betyder parenteserne, at du skal addere x med 10 først
og derefter multiplicere det resultat med 4....hvilket stemmer
overens med opgaveteksten...

I udtrykket (1):

10+4\cdot x

skal du multiplicere x med 4 først og derefter addere 10,
hvilket ikke stemmer overens med opgaveteksten.

Jævnfør regnearternes hieraki:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: bold 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.