Matematik

Forkert ligning.

06. maj 2020 af Mc73 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg vedlægger lige et billed af en opgave jeg skal løse, men er i tvivl om hvordan, så hvis en kan hjælp med svar, vil jeg være meget taknemmelig.

Vedhæftet fil: Ligning.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af Moderatoren

Det ligner, at det er noget med parantesen? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2020 af PeterValberg

Fejlen er, at når tallet 2 skal ganges ind i parentesen,
så er reglen, at man ganger tallet ind på ALLE led i parentesen,
hvilket ikke er gjort i opgaveteksten...

a\cdot(b+c)=ab+ac

Hvilket for din ligning betyder, at det skal se således ud:

5x+9=2\cdot(x-3)
5x+9=2x-6

træk 2x fra på begge sider
træk 9 fra på begge sider
forkort begge sider med 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Forkert ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.