Matematik

Sandsynlighed - bestemme sandsynlig for,at der gevinst på en kalender, hvis p=0,2

06. maj 2020 af ababaa - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne opgave både a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2020 af peter lind

Til begge opgaver skal du bruge formel 233 side 39 i din formelsamling. I a kan du også bruge dit casværktøj hvis det er tilladt

a) Det er en binomialfordeling med n = 24 og p = 0,2

 b) Lad p være ubekendt i formlerne ovenfor. Differentier formlerne med hensyn til p og sæt resultatet =0


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2020 af AMelev

X = Antal jultræer X ~ b(24,p)

a) P(gevinst) = P(X = 7) + P(X = 8) FS side 41 (252)

b) Definer f(p) som resultatet af P(X = 7) + P(X = 8) med 0 < p < 1 og bestem max-punkt. 
Tjek på graf.


Skriv et svar til: Sandsynlighed - bestemme sandsynlig for,at der gevinst på en kalender, hvis p=0,2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.