Matematik

Sandsynlighedsregning og spil

07. maj 2020 af BelalKuhi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! 

Jeg har siddet med disse opgaver i rigtig lang tid nu, og har en fornemmelse af, at jeg har brug for hjælp fra udefrakommende. Jeg har slås med dem hele dagen og kan simpelthen ikke komme videre. 

Opgave 5

Udfyld skemaet som i opgave 1 med de beregnede sandsynligheder

Antal seksere 0 1 2 3 4
Sandsynligheder
Summen af alle sandsynligheder skal jo give 1. Tjek om summen af de 5 sandsynligheder giver 1. Ellers
er der noget galt!

6. Undersøg hvor godt dine simuleringer passer med de beregnede sandsynligheder.
Hvornår vil resultatet af simuleringerne komme tættest på de teoretiske sandsynligheder?

7. Undersøg påstanden om at ved kast 24 gange med 2 terninger, er der størst sandsynlighed for at få
ingen dobbeltseksere sammenlignet med alle de andre mulige udfald.

8. En betydningsfuld "overtroisk" casinogæst beder om lov til at benytte sin egen terning på et casino, da
han mener, den bringer ham held. Gæsten påstår, at terningen, som tilsyneladende er en sædvanlig
symmetrisk terning, er fuldstændig ærlig.
Casinoet afprøver terningen ved 1000 kast, og ved de 1000 kast viser terningen en sekser 203 gange.
Find 95%-konfidensintervallet for antallet af 6’ere ved 1000 kast med terningen. Er der statistisk belæg
for at sige, at det ikke er en ærlig terning.

9. Du og din modspiller spiller med hver sin terning. Du undrer dig over at din modspiller får mange 6’ere,
og noterer 20 af din modspillers slag:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2020 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. maj 2020 af swpply (Slettet)

Du har ikke givet tilstrækelig med information til at vi kan hjælpe dig med opgave 5. Prøv at gi' hele opgaven, altså de forudgående opgaver 1, 2, 3 og 4 samt evt. indlende opgave tekst.

--- Jeg gider ikke at gætte mig til hvad der menes med de enkelte delopgaver.


Svar #3
07. maj 2020 af BelalKuhi1 (Slettet)

Det beklager jeg. Jeg har vedhæftet hele opgavesættet nedenfor. 

tusind tak for din tid. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2020 af swpply (Slettet)

#3

Det beklager jeg. Jeg har vedhæftet hele opgavesættet nedenfor. 

tusind tak for din tid. 

Hvor nedenfor? Jeg kan ikke se nogen ;-)


Svar #5
07. maj 2020 af BelalKuhi1 (Slettet)

værsgo


Svar #6
07. maj 2020 af BelalKuhi1 (Slettet)

1


Svar #7
07. maj 2020 af BelalKuhi1 (Slettet)

Her er mine svar og forsøg i de første opgaver


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. maj 2020 af swpply (Slettet)

Sansynligheden for at slå nul seksere med fire ærlige terninger er

                                      {4\choose 0}\bigg(\frac{1}{6}\bigg)^0\bigg(1-\frac{1}{6}\bigg)^4 = \bigg(\frac{5}{6}\bigg)^4 = \frac{625}{1296}

Sansynligheden for at slå én seksere med fire ærlige terninger er

                                    {4\choose 1}\bigg(\frac{1}{6}\bigg)^1\bigg(1-\frac{1}{6}\bigg)^3 = \frac{4}{6}\bigg(\frac{5}{6}\bigg)^3 = \frac{125}{324}

Sansynligheden for at slå to seksere med fire ærlige terninger er

                                   {4\choose 2}\bigg(\frac{1}{6}\bigg)^2\bigg(1-\frac{1}{6}\bigg)^2 = \frac{6}{6^2}\bigg(\frac{5}{6}\bigg)^2 = \frac{25}{216}

Sansynligheden for at slå tre seksere med fire ærlige terninger er

                                    {4\choose 3}\bigg(\frac{1}{6}\bigg)^3\bigg(1-\frac{1}{6}\bigg)^1 = \frac{4}{6^3}\cdot\frac{5}{6} = \frac{5}{324}

Sansynligheden for at slå fire seksere med fire ærlige terninger er

                                  {4\choose 4}\bigg(\frac{1}{6}\bigg)^4\bigg(1-\frac{1}{6}\bigg)^0 = \bigg(\frac{1}{6}\bigg)^4 = \frac{1}{1296}

Og som du kan se har du at

                                  \frac{625}{1296} + \frac{125}{324} + \frac{25}{216} + \frac{5}{324} + \frac{1}{1296} = 1


Svar #9
07. maj 2020 af BelalKuhi1 (Slettet)

Tusind tak! Hvad med de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2021 af RonaldT

Hej,

Du kan finde nogle svar her eller her.

Læs mere her - https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1825391


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning og spil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.